Diák Sakkolimpia Országos Csapatbajnokság Szombathely, 2017.03.30 – 04.02.

Egyesületünk kis tanítványaival ez évben is részt vehettünk a megyebajnok sakkcsapatok országos döntőjén. A győrszentiváni Váci Mihály Általános Iskola alsós fiúcsapatával és a Péterfy Sándor Evangélikus Iskola felsős lánycsapatával utaztunk Szombathelyre.

A fiúk mindent beleadtak, nagyon izgultak, ahogy tanítójuk, Tamás bácsi is minden lépésüket aggódva figyelte: hiszen egy kivétellel ez volt az első országos versenyük. Azt hiszem elmondható, hogy a játszmák többségében győzelemre álltunk, de a rutintalanság és egy-egy rossz lépés eldöntötte a játszma kimenetelét. Versenysakkozónk:  Tédi Bálint igen pozitív mérleggel zárt, a 8 megszerezhető pontból Bálint 5,5-et szerzett, bár még bőven benne volt több győzelem is, a játszmákat nézve viszont a megtanultakat jól, kreatívan alkalmazta, ezt jó volt látni! Kránicz Tamás rettenetesen izgult, de tőle is láthattunk egy-egy csodálatos megoldást, ugyanígy volt ezzel Pintér András, Kósa Adrián Roland és Hegedüs Levente is, akik szívüket- lelküket beletették,és egy nagyon jó kis csapatot alkottak a táblánál és szünetekben is. Látszott, hogy jól érezték magukat, jó élménnyel zártak. Nagy küzdelmek után fiúcsapatunk 29. helyet ért el. Gratulálunk nekik, reméljük sokszor lesznek még döntősök!

Felsős lánycsapatunkat Molnár Liza, Szlobodnik-Rampasek Enikő, Pesti Anna Erzsébet és Pesti Lili Eszter alkotta. Ezen összeállításból hárman még komolyabb versenyrutin nélkül ültek asztalhoz. Tudni kell,hogy Liza 5. osztályos, Lili és Anna még csak 4. és Enikő 3.osztályos tanulók, így talán a legfiatalabb összeállítás volt a miénk a mezőnyben. Enikő, ahogy a fiúknál is tapasztaltam, harcos oroszlánként vívta a csatákat, mint Lili és Anna is. Igazi kis csapatot alkottak a lányok is! Egy tapasztalt versenyző volt a csapatunk vezetője: Molnár Liza, aki megajándékozott bennünket egy csodálatos teljesítménnyel: 8 megszerezhető pontból 8-at nyerve az országos felsős lánycsapatok első tábláján az egész mezőnyből a legjobb teljesítményt nyújtva kiérdemelte az érte járó arany plakettet! Nehéz szavakba önteni, hogy milyen érzéssel töltött el, mikor kihívták az országos döntő eredményhirdetésén! Nehéz szavakba önteni, mivel tudom és látom, hogy mennyit tesz Lizi azért, hogy ilyen eredményekre képes legyen. Tehetsége, hihetetlen szorgalma -a sok edzés, a sok házi feladat és gyakorlás- kitartással, küzdeni tudással párosul. Mindez szülői támogatással, a háttér biztosításával juthat érvényre. Gratulálunk a csajoknak is!

Köszönöm a szülőknek, hogy elkísérték a versenyre is gyermeküket és megteremtették a lehetőséget, hogy játszhassanak! Azt hiszem, szerencsések vagyunk mind, akik ezen a versenyen részt vehettünk és átélhettük az izgalmakat, örömöt és bánatot, hisz csapattá kovácsoltak bennünket. Remélem jövőre is sikerül a tanítványoknak ügyeskedniük, és találkozunk ugyanitt!

További győri eredmények:
Nem egyesületünkhöz tartoznak, mégis szeretném, ha minél többen értesülnének az ügyes győri sakkozókról! A Révai Miklós Gimnázium felsős fiúcsapata (Pesti Máté, Pál István, Boros Krisztián, Jánosik Máté) bronzérmet, míg a középiskolás lánycsapata (Kocsis Anett, Giczi Alexandra Laura, Magyari Luca Flóra) 6. helyet szerzett! Ezúton is gratulálunk nekik!

További képek ITT!

Kategória: Hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 9 =