Győr-Moson-Sopron Megyei Egyéni Sakk Bajnokság

A hétvégén rendezték meg a Győr- Moson- Sopron megyei 2016. évi nyílt felnőtt és korcsoportos egyéni rapid sakk bajnokságot, mely igen szép számú sakkozó gyermek és felnőtt versenyzőt számlált. Tanítványaink három csoportban is képviselték sakkiskolánkat. Izgalmakban bővelkedő napnak lehettünk részesei, szuper volt átélni mindezt! A gyerekek hozzáállása, harcos játszmavezetése meghozta gyümölcsét: a sikerek sem maradtak el.

A végeredmény

Az U8-as kategóriában két versenyzőnk indult: Bérces Bori Blanka és Molnár Bendegúz. Bori a lányok kategóriájában nagyon ügyes játékkal 5. helyezést ért el. A csoport élén holtverseny alakult ki, Molnár Bendegúz 9-ből 8 ponttal, riválisát legyőzve, sajnos picit szerencsétlenül, a másodlagos pontszámítás miatt második helyen végzett. Ezüstérmes teljesítménye 6 évesként így is ragyogó.

Az U10-es kategóriában Tédi Bálint és Torma Kevin Márk. Kevin ügyes játszmái a dobogó harmadik fokát jelentették. Bálint magabiztos játékkal, ellenvetést nem tűrően 9-ből 8,5 ponttal szerezte meg a csoport bajnoki címét.

Az U12-es kategóriában két versenyzőnk játszott: Molnár Liza Dorottya és Börzsei András. A csoportot összevonták a 15 éven aluliakkal, így sokkal nehezebb dolguk volt a mieinknek. Liza, 11 évesen viszont remekelt, és a csoportban összesítésben 2. helyen, a lányok mezőnyében 1. helyen végzett! Andris még csak 9 éves, így játszhatott volna a 10 éven aluli csoportban is, de tehetségét tekintve jobbnak láttuk újabb kihívások elé állítani; 8. helyezett lett, helytállása így is dicséretes.

Gratulálunk a gyerekeknek, igazán bearanyozták a szombatunkat! 🙂


Eredmények:

U8:
Molnár Bendegúz              9/8pont         II.hely
Bérces Bori Blanka            9/4pont         V. hely

U10:
Tédi Bálint                          9/8,5pont      I.hely
Torma Kevin Márk            9/6,5pont      III.hely

U12:
Molnár Liza Dorottya       7/5pont         I.hely
Börzsei András                   7/3,5pont      VIII.hely

További képek elérhetőek galériánkban!

Kategória: Hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 2 =