Illés-Nagy Ádám aranyérmes az Országos Bajnokságon!

A 8 éven aluliak Országos Bajnokságán Illés-Nagy Ádám aranyérmes! Gratulálunk neki, és felkészítőjének, Balázs Gábornak!
Anyukája írt nekünk egy kedves élménybeszámolót, reméljük izgalmas olvasmány lesz!

2022.05.07-én rendezték meg Szegeden a 8 éven aluliak Országos Rapid Sakktornáját. A részt vevő első osztályosok a versenyt 7 fordulós svájci rendszerben játszották 15 perc +3 mp többletidővel lépésenként.
A verseny helyszíne kicsit szűkösnek bizonyult, mert az Országos Óvodai Bajnoksággal karöltve egyszerre került a két verseny megrendezésre. A szervezők mindent megtettek, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, a partik közt ugrálóvár várta a gyerekeket, és ajándék vattacukorral is kedveskedtek nekik. Úgy gondolom, hogy ezen a nap igazán emlékezetes lesz a gyerekeknek: a kedvenc sportjukat játszhatták, és mellette várta őket a szórakozás. Bevallom, eleinte féltem, hogy a rapid partiból Ádám villám partit fog csinálni, csakhogy mielőbb mehessen ugrálni. De rájöttem, amíg mosolyogva jön ki a teremből, hogy „győztem”, addig nincs gond. 🙂 A 3. fordulóban aztán jött egy elveszített játszma elveszített jókedvvel…:( Veszve látszott a kitűzött első helyezés, de a remények nem vesztek el….
Bíztattam, hogy ha helytáll a hátra lévő fordulókban, még bármi lehetséges! Győzni akarással folytatta a versenyt az utolsó fordulóig! A versenyben addig veretlen kisfiú elvesztette a partit, Ádám pedig győzött, ezzel jobb Buchholz-cal megnyerte a versenyt, s egy héttel nővére, Illés-Nagy Nóra után Ő is országos bajnokká vált.
Nagy öröm volt ez számunkra, ezt követően a fellegekben jártunk. No…nem csak érzelmileg, hanem szó szerint is. 🙂 Hogy „rálátásunk” legyen a dolgokra, felemelkedtünk egy Cessna 172-es géppel a magasba, és az égből vettük szemügyre a várost, átrepültünk a Tisza felett is.
Hogy kipihenjük az izgalmakat, másnap a Napfényfürdőben a Kamikaze csúszdán csúsztunk le jó párszor. Elképesztő élmény volt 2 -3 másodperc alatt leérni, ezzel átélve a szabadesés érzését! Leérve hálát adtam a jó Istennek, hogy ezt nem a repülőben kellett átélnem! 🙂 Nem hiába, mindenhez egy kis szerencse is kell. 🙂
A gyerekek életre szóló élményekkel gazdagodtak, öröm volt látni örömüket.
Kategória: Hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + 15 =