Illés-Nagy Nóra anyukáját kérdeztük a Móron megrendezett sakkversenyről.

Hogy éreztétek magatokat?
– Közel egy órás csúszással indult az első parti. Ennek oka a vírus miatti tereprendezés volt a biztonságunkért. A felnőtt versenyzők a szabad levegőn foglaltak helyet, így a napon sütkérezve eme kellemes októberi délutánon nem lehetett oka panaszra senkinek sem. A gyerekek ottbenn, kellő távolságot tartva játszottak.
Úgy gondolom, hogy gyermekeink is jól érezték magukat. Számolgatták a gyűjtött pontokat, izgalommal latolgatták az esélyeket. 🙂

A gyerekek szívesen játszottak?
– Nem csak a gyerekek-a felnőttek is:) A győzteseknek egy-egy üveg finom bor ütötte a markát. 🙂
A gyerekek is várták az újabb fordulókat, szünetben az udvaron szaladgálva jól érezték magukat. Sok kis gyerek a következő fordulóra várva vadászta magának a sakkpartnereket, addig is hasznosan töltötték idejüket.

Mennyire izgultatok értük? Mivel töltitek Ti, kedves Szülők játszmák alatt az időt?
– Én kétfele, sőt, sokfele is izgulhattam, mert minden piros pólós arrabonásnak is szorítottam.:). Az izgulást próbálom minimalizálni, és arra gondolok, elég ha ők izgulnak, ha izgulnak egyáltalán:)
Mivel nagy fotós vagyok, én az események fényképes dokumentálásával töltöttem időm nagy részét, azaz fényképeztem a gyerekeket a szervezők és azok nagy örömére, akik nem lehettek jelen, de mégis kíváncsiak erre az eseményre.
A többi szülő beszédbe elegyedett az ismerős vagy ismeretlen szülőtársakkal, vagy épp a napon üldögélve egy-egy almát ropogtatott a parti végére várva.
Akinek kedve szottyant, az a bornapok alkalmából a közeli sátraknál, bódéknál nézelődhetett, vásárolhatott kedvére.

Szülőként mi a legnagyobb élmény egy ilyen versenyen?
– Szülőként nekem mindig a gyerekek boldogsága a legnagyobb élmény, látni az örömet a szemükben egy-egy győztes parti után. Azok az esetek, amikor egy nehezebb vagy annak vélt ellenfélt legyőznek, azok a pillanatok, amikor büszkék magukra, hogy ezt elérték, amikor a sok belefektetett energia meghozza gyümölcsét, és sikereket érnek el. (Amikor egy nem egészen 6 éves óvodás gyermek legyőzi az U14-es sakkversenyzőt, aki kétszer magasabb nála, és több, mint 2x olyan idős, vagy egy 8 éves kishölgy elindul a felnőttek közt , és felveszi a kesztyűt akár a senior korú sakkozó urakkal, akkor úgy érzem örök élmények ezek mindegyikőnk  számára.)

Miért szerettek családilag elutazni ezekre a sakkversenyekre?
– Pont az előbb említett élményekért, hogy a sikerből, a kudarcból a család minden tagja részesüljön, így könnyebb talán elviselni mindkettőt:) Hétvégén van egész nap együtt a család, így a versenyekre is együtt megyünk. Szerencsések vagyunk, hogy már mindkét gyermek versenyző, így nem kell külön programot biztosítani a család másik felének, hanem így együtt töltjük a versenynapokat is, és alkalomadtán még én is rávehető vagyok a versenyzésre.:) 

Mi lett a végeredmény?
– Ahogy a díjkiosztón is elhangzott: taroltak a győriek….:)
A 2011 után születettek közt Illés-Nagy Nóra első helyezést ért el a lányok mezőnyében és egyúttal összetettben is, Ferenczy Nóra ezüstérmes lett, összetettben is! Fiúk közt bronzérmes lett Pápai Máté, aki szépen küzdött és Kránitz –Sári Zsombor, valamint Illés –Nagy Ádám is első igazi sakkversenyén 2-2 pontot gyűjtöttek.
A 2-es korcsoportban Sebők Dániel 3 győzelemmel a középmezőnyben végzett, a 3-as korcsoportban pedig Bende Nóriért izgulhattunk, aki a lányok között harmadik lett.
Úgyhogy az arrabonas csapatod szép sikereket ért el, gratulálok, és köszönjük az áldozatos felkészítő munkádat, és dicséret a gyerekeknek a szorgalmukért.Az éremeső mellett a gyerekek egy jó hangulatú napot töltöttek el együtt. Örültek egymásnak, és izgalommal várják a következő megmérettetést.

Kategória: Hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy − 1 =