Král Klaudia Emlékverseny Bátorkeszi, 2018.09.08.

A hétvégén ismét külföldön versenyeztek diákjaink! Szlovákiában, Bátorkeszi adott helyszínt a rangos gyermek sakkversenynek, melyet Král Klaudia emlékének tiszteletére rendeznek. A helyiek elmesélték, hogy a sakknak náluk nagy a múltja, ezért is fontosak az ilyen események, amikor a sakkozók versenyen kipróbálhatják magukat, s találkozhatnak egymással.

A szervezők barátsággal fogadtak, a verseny zökkenőmentesen zajlott. Versenyzőink közül Molnár Bendegúz, Börzsei András és most már ő is hozzánk igazolt, új és nagyon tehetséges kisfiú: Steiner Botond vettek részt a megmérettetésen.

Botinak picit kevés ez a 15 perc, ő nagyon megfontolt játékos. Így is sikerült bravúrt elérni, az első kiemelt elleni döntetlen és további sikeres partik igazolták, hogy jól küzdött. Bendegúz pedig inkább a gyors lépésekre hajlamos, de most okosan, lassan játszott. Egy parti nem sikerült igazán és még egy, amiben egy nagyon jó játékos ellen győzelem lehetett volna, ha nem jár le az idő. Még sok-sok verseny és egyre inkább menni fog az időbeosztás, érezni fogják, hogy mennyit lehet ilyenkor egy-egy lépésen gondolkodni és az eredménye is meglesz! Bendegúz 15., Boti 18. helyen végzett. Börzsei Andrisnak az első néhány forduló nehezen indult, de átküzdötte magát a nehézségeken és győzelemre vitte játszmáit. Az utolsó előtti fordulóban kiélezett küzdelemben pár másodperen múlt a végeredmény, végül Andrisnak írták be a pontot. Az utolsó játszma előtt semmi pihenő után ült az asztalhoz, nehéz dolga volt, de végül is sikerült döntetlenre menteni a rosszabb állást, így négyes holtverseny alakult ki az élen! A másodlagos számítás miatt 3. helyen végzett összesítésben, korosztályában pedig ez az első helyet jelentette!

Gratulálunk Nektek, fiúk! További sikereket kívánunk!

Dorina

A versenyen készült fotókat ITT tekinthetitek meg.

Kategória: Hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − hat =