Nemzetközi Ifjúsági Sakk Fesztivál Budapesten

A Világsakkfesztivál előtornáján az Arrabonát Molnár Bendegúz képviselte.

2019. október 5-6-án rendezték meg Budapesten a Nemzetközi Ifjúsági Sakkfesztivált, mely az 5-ik Világsakkfesztivál bevezető (pre-event) rendezvénye volt. A versenyen standard FIDE pontos volt. A legidősebb sakkozó 2016-ben született, míg a legmagasabb élő pontszám 1600-os volt.

Mintegy 80 résztvevője volt a 7 fordulós, (2*30 perces (+30 másodperc lépésenként) mérkőzésekkel) két napos, svájci rendszerű versenynek. A legtöbb résztvevő magyar versenyző volt, nagyon népes volt a kínai delegáció is. Ezen felül még 5-6 európai országból is érkeztek fiatalok a tornára.

Az esemény igazi sakkünnepély volt, Polgár Judit Sakk Alapítványának aktív támogatásával. Az ifjú sakkozók valamint senior kísérőik számára nagy öröm volt, hogy személyesen is találkozhattunk Polgár Judittal!

Bendegúz nagy csatákat vívott, nagyon hasznos volt számára mind a 7 játszma. Végül 2 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség lett a mérlege (3 pont), amivel túlteljesítette edzője szigorú előzetes elvárását, és két hétre való elemzésre váró anyagot gyűjtött össze. 😃

A mérkőzések közötti nagyobb szünetben egy kis kirándulást tettünk az Országháznál, megismerkedtünk a Parlament építésének idejével, körülményeivel illetve funkcióival, működésével. Elsétáltunk Colombo hadnagyot alakító Peter Falk szobrához is, hiszen a verseny helyszíne a Magyar Sakkszövetség központi épületében volt, ami Budapesten a Falk Miksa utcában van. Peter Falk szobra mint Columbo és kutyája, a Falk Miksa utca és a Szent István körút kereszteződésében található. Az utca névadója, Falk Miksa (Pest, 1828. október 7. – Budapest, 1908. szeptember 10.) magyar író, politikus, országgyűlési képviselő, a legenda szerint távoli rokonságban állt a Colombót alakító színésszel.

Nagyon jó kis családi program volt, világhírű sakkozóval, világhírű színész szobrával is találkoztunk, és nagyon sokat számított ez a torma Bendegúz motivációjában és fejlődésében is. 😃

Molnár Bendegúz apukája

 

 

 

 

Kategória: Hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + 5 =