Országos Diákolimpiák

2016.03.19. Budapest és 2016. 03.23-25. Miskolc

Növendékeink az Országos egyéni Diákolimpiákon nagyon jól küzdöttek! A csapatverseny országos döntője még várat magára, április 22-én utazunk a lányokkal!
Egyesületünkből összesen hét kisgyerek jutott be az országos döntőre! Gratulálunk nekik is, és mindenkinek, aki részt vett és még részt vesz majd ebben a küzdelemben!

A Budapesten megrendezett amatőr versenyre Tédi Bálint tanítványomat kísértem. Kicsi helyen rengeteg szülő, edző. A versenyterembe azonban a versenyvezetőkön kívül még edzőket sem engedtek be. A versenyzők így nyugodt körülmények között játszhattak, viszont edzőként sajnos nem láthattam, hogy mi történik a játszmában. Ami pedig a legfontosabb lenne, hisz ezekből a tapasztalatokból okulunk, és tudjuk, hogy mit kell még fejleszteni; illetve mi az, ami jól megy, és kevesebb hangsúlyt igényel a további oktatási folyamatban. Bálint a játszmákról mindig utolsók között jött ki és beleadott mindent. Egy nap alatt játszották le az össze partit, így este 6 órakor még küzdöttek a fiúk, este már minden versenyző nagyon fáradt volt, azonban Bálint az utolsó forduló leghosszabb játszmájában győzelemmel fejezte be versenyét, így 3,5 ponttal 15. helyen végzett.

Országos Diákolimpia döntő-amatőr:
Tédi Bálint – F1 kategória – 15. hely

A Miskolcon megrendezett versenyzői kategóriában Molnár Liza és Bakos Hunor tanítványaimat kísértem. Nagy csarnokban rengeteg versenyző, és itt sem lehetett bemenni a küzdőtérre, csak szerencsés esetben láttunk egy-egy játszmát, ha a lelátóhoz közel volt a gyerekek asztala. Ismét hasonló tapasztalat, sajnáltam, hogy nem látni a partikat. Két nap vívták a csatákat és pechünkre az első nap sikerült rosszul, amikor is 6 forduló volt és a második nap pedig nagyon jól, itt csak 3 játszmát kellett játszani. Hunor és Liza is megmutatták az utolsó játszmáikban, hogy mekkora a szívük, kitartásuk, és így 4,5 illetve 4 pontot szereztek. Liza teljesítménye így az okleveles 8. helyet jelentette, Hunor 24. lett egy nagyon erős mezőnyben.

Országos Diákolimpia döntő- versenyző:
Molnár Liza – L2 kategória – 8. hely
Bakos Hunor – F2 kategória – 24. hely

Csapatban a döntőbe jutott:
Molnár Liza
Pesti Anna Erzsébet
Pesti Lili Eszter
Szlobodnik-Rampasek Enikő

Molnár Liza   Bakos Hunor

Részletes versenyeredmények megnyitása

Jáchym Dorina

Kategória: Hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc + 7 =