ARRABONÁS részvétel a III. Pátyi Pincenapok Sakk Kupa FIDE U1600-as versenyén!

Pátyon immár harmadik alkalommal rendezték meg a hagyományos Pátyi Pincenapok kísérőrendezvényét, a sakk kupát – FIDE U1600 és U2200 kategóriákban. Sakkiskolánk nyolc éves versenyzője, Molnár Bendegúz részt vett az U1600 mezőnyben.

Bendegúz élő pontszáma 1165 volt az induláskor, melyet csaknem 28 ponttal tudott gyarapítani. Két győzelemmel, három értékes (élő pontszámos ellenféllel elért) döntetlennel és egy vereséggel a hatfordulós tornán, 46 induló közül a 16. helyet érte el. Bendegúznak a megyei csapaverseny és a III. Cothec Kupa után ez volt a harmadik értékszámos, hosszú mérkőzéses (2*70 perc + 30 mp/lépés) tornája, ráadásul most először a megyén kívül mérettette meg magát csupa „ismeretlen” versenyző között.

Azért volt egy nagyon is ismert ellenfele: Somogyi Zoltán, aki szociológusként, politikusként, műsorvezetőként is ismert személyiség immár két évtizede. Bár Zoltán élőpontszáma 1200 feletti, Bendegúznak sikerült döntetlenre hoznia a partiját. Nagyon fontos, hogy a versenyzők ilyen versenyeken is részt vegyenek, melyek kiváló terepei sakktudásuk fejlesztésének! A verseny mindvégig korrekt szervezés alatt zajlott, igazán fair play partik voltak és mint családi program is kiváló lehetőség az Apa-Fia kapcsolat erősítésére!

Kategória: Hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + 1 =