Beszámoló a nyárról

Korcsoportos Magyar Bajnokság
Tapolca, 2021.augusztus
Az Arrabona Sakkiskolából 4 gyermek vett részt a hosszú partis országos megmérettetésen.
Kicsit jobb eredményekben bíztunk, idén nem sikerült a standard kategóriában érmet szerezni. Legközelebb ehhez Ferenczy Nóra tehetséges kis tanítványunk állt,aki az utolsó fordulóban, ha nyer,akkor még talán ezüst is lett volna. Sajnos most ez nem sikerült.

A 6. hely azért úgy gondoljuk,hogy csodaszép. Főleg a játszmák minőségét tekintve: Nórika rengeteget gondolkozott, spártaian hosszú játszmákban sikerült e szép eredményt összeraknia. Többek közt a budapesti diákolimpiai bajnok hölgyet is sikerült legyőznie,ami nem kis teljesítmény! És még sorolhatnánk. Nagy gratuláció Nórinak! Büszkék vagyunk Rá!
Illés- Nagy Nóra a rapid országos bajnoki ezüstje után sajnos nagyon rosszul kezdett a versenyen, így utána a szépítésé volt a főszerep. Ami sikerült is, az 5. helyre végül sikerült felzárkóznia. Országos bajnokság lévén ez is szép teljesítmény, de úgy gondoljuk, ennél még lehet jobb is a teljesítmény.
A még 8 éves Pápai Máté először volt országos bajnokságon, és ehhez képest a 10 éven aluli fiúknál szép a teljesítménye, de titkon tőle is többet reméltünk. Máté a verseny elején nagyon jól állt, a 2. fordulóban Fehér Botondot (1629) egy csalafinta és számunkra nagyon szép kombinációval és szép játszmavezetéssel legyőzte. Sajnos utána pár vereség is következett, de Máténak a sorsolása arra enged következtetni minket,hogy nem spórolta ki a véletlen az erős ellenfeleket Tőle. Az utolsó partit,ha sikerül megnyerni, még mindig a 7. hely lett volna jelen eredmény és a mellékszámítás erőssége alapján. Végül 14. hely lett, amihez azonban így is gratulálunk. Jövőre pedig még sokat tanulunk és még jobb eredmény lesz!
Illés-Nagy Ádám, Nórika testvére pedig óvodásként küzdött a helyenként 2. osztályosok ellen. Ádi is volt már jobb formában, sokszor. 11. helyezést ért el. Reméljük,hogy jövőre kicsit komolyabban veszi a versenyt és jobban szeretne majd szép eredményt elérni és győzedelmeskedni a partikban!
Mindenképp tanulságos verseny volt,mint mindegyik. Ám ezek az országos megmérettetések véleményünk szerint fontos mérföldkövek, komoly élmények, komoly hatással vannak a gyerekekre, motiválja őket, fejleszti őket, igazi kis harcos hősökké lesznek. Ami mindenkor jól jön majd,ha ott lapul a tarisznyájukban.
Egymást mindig megvárva, drukkolva telt ez az 5 napos verseny. Sok öleléssel, együtt örültünk, együtt vigasztalódtunk. Tapolca festői részein séták, kacsaetetés, fagyizás, nagy nevetések,szülők,nagyszülők,edző és gyerekek közös időtöltése, és még egy pillangóval is összebarátkoztunk….akit ha kértünk folyton a kezünkre,fejükre szálldogált. Ezek örök emlékek. 🙂
Hajrá továbbra is Nektek! Tessék továbbra is szorgalmasan tanulni,gyakorolni! 🙂
 
Kategória: Hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 3 =