Börzsei András a 14 éven aluli fiúk Magyar Bajnokságán 5. helyezett!

Andris folyamatosan tanul,képzi magát és edzőjével együtt készülnek a megmérettetésekre, ennek is köszönhető az újabb csoda-eredményünk! Erős mezőnyben sikerült ezt a bravúrt elérni! A Magyar Korcsoportos Bajnokságon 5. helyezést ért el! Andris ismét 100 élőpont felett kaszált: 112 fide élővel emelkedik a nemzetközi értékszáma.


Mesélj a versenyről ,Andris!
Augusztus 23-a és 27-e között került megrendezésre Egerben a 2021. évi Korcsoportos Magyar Sakk Bajnokság, ahol én is táblához ültem az F14, 14 éven aluli fiúk csoportban. Szerintem a verseny szervezése kitűnő, zökkenőmentes volt és végig jó hangulatban telt. Én legalábbis nagyon jól éreztem magam, ugyebár ez volt az első ilyen igazi, klasszikus országos bajnokságom.

Milyennek érzed a szereplésed?
A teljesítményt illetően, a 20 indulóból 15. kiemelt voltam és 5. helyen zártam. Ami szerintem nem rossz nyilván lesz még jobb is, de én azért elégedett vagyok.

Hogyan alakultak az eredmények és a partik?
4,5 pontot gyűjtöttem a 7-ből, (az első helyezettnek is csak 5 pontja lett) ami úgy jött ki, hogy az első fordulóban jól kikaptam, szépen beleestem egy kemény készülésbe, az ellenfelem tényleg nagy elméleti tudással rendelkezett, megérdemelte a pontot. Aztán a második fordulóban (az utolsó táblára lesorsolva) következett egy mondhatni magabiztos győzelem, aztán jött egy remi, azzal a fiúval, aki aztán utolsó lett a verseny végén, és tényleg, több volt abban a partiban. De ez a remi is elég volt ahhoz, hogy visszakerüljek a közvetítésbe (hiszen az első 5 tábla élőben közvetítette a játszmáinkat és az 5.-en kezdtem) a 4. táblán legyőztem az idei rapid országos bajnokot, utána egy 2100-as játékoson kerekedtem felül, így kivívtam magamnak, hogy játszhassak az első kiemelttel (és mostmár az idei bajnokkal). Egy nagyon élvezetes és érdekes játszmában vert meg. Aztán az utolsó fordulóban egy 4 órás „szenvedés”-ben (ami igazából egy nagyon jó parti volt) győztem le egy 1900-ast.

Úgy tudom,elkísért a versenyre a teljes családod is. Volt idő kicsit kikapcsolódni?

A játszmák úgy voltak, hogy hétfőn délután 1, kedden 2, szerdán délelőtt 1, (hogy szabad legyen a délután, mert alapból délután lett volna) így délután belefért a várnézés,cukrászda 1 fagyi, plusz egy kör az óriáskeréken anyával,apával és tesómmal. Csütörtökön 2 forduló volt, és péntek délelőtt az utólsó, 14:00-kor pedig eredményhirdetés.

Akkor ez egy komoly csapatmunka is egyben! Szuper,hogy ennyien drukkoltak Neked! Kijár Nekik és edződnek is a köszönet!

Köszönöm a családomnak, hogy eljöttünk, ők is jól szórakoztak, voltak sokfelé amíg és versenyeztem.
És végül, de nagyon nem utolsó sorban, köszönöm a sok segítséget a felkészülésben Balázs Gábornak!

Gratulálunk!

Kategória: Hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − 6 =