Breaking News!

Az Európai Sakk Szövetség (ECU) Iskolai Sakkoktató képzést szervezett Budapesten, melyet sikeresen teljesített Jáchym Dorina, az Arrabona Sakkiskola Közhasznú Egyesületünk elnöke, sakkedzője.

Az Európai Sakkszövetség (ECU), felismerve az egyre növekvő igényt a sakkjáték oktatási és fejlesztési eszközként történő felhasználására, egy új, a kor oktatási színvonalának megfelelő képzési és minősítési rendszert dolgozott ki az iskolai sakkoktatásban résztvevő oktatók részére. Az ezt igazoló egységes, nemzetközi tanúsítványt a tagországokban kihelyezett képzések elvégzésével, és eredményes záróvizsgával szerezhetik meg a sakkoktatók. A kurzus tematikáját Európa legelismertebb iskolai sakkoktatói dolgozták ki, a legfrissebb kutatási eredmények és trendek figyelembevételével.

Az ECU által kiadott Oktatói tanúsítvánnyal kapcsolatos folyamatos minőségellenőrzést az ECU Tanácsadó Testülete biztosítja. Az Európai Sakk Szövetség, és a nemzetközi szervezettel együttműködő Magyar Sakkszövetség közös célja, hogy új, egységes minőséget elérő szintre helyezze az iskolai sakkoktatást.

A képzés célja, nem egy sakkoktató program elsajátíttatása, hanem digitális korban beleszületett gyermekek tanításához szükséges pedagógiai, pszichológiai és módszertani ismeretek átadása, a sakkozásban rejlő képességfejlesztő lehetőségek és a különböző korosztályú gyermekeknél alkalmazandó metodika bemutatása. Az ECU School Chess Teacher Certificate, vagyis az ECU által minősített Iskolai Sakkoktató tanúsítvány megszerzésének feltétele a kurzus végén elvégzendő záróvizsga sikeres letétele.

A nemzetközi tanúsítvány igazolja, hogy az oktató nem csupán a sakkjáték megfelelő szintű ismereteiben jártas, hanem az iskolai oktatáshoz szükséges pedagógiai, didaktikai, módszertani ismeretekkel is rendelkezik. A későbbiekben az Európai Sakk Szövetség és a Magyar Sakkszövetség elsősorban a nemzetközi és egyben magyar sztenderdnek megfelelő minősítő tanúsítvánnyal rendelkező sakkoktatók foglalkoztatását javasolja az iskolák számára.

(forrás: www.chess.hu)

Kategória: Hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 2 =