Egyéni Országos Diákolimpia Döntő – Miskolc, 2019. április 5-7.

Megyebajnokaink, Bende Nóra és Börzsei András családjaikkal utaztak az ez évi sakk diákolimpiai döntőre, Miskolcra.

Mind a ketten rendkívüli versenyzők, nagyon ügyesek, tehetségesek és szorgalmas tanítványaink. Andrissal nagyon picurkó korában, még alig volt 5 éves, mikor találkoztunk a sakk kapcsán. A győrújfalusi óvodai szakkörben kezdődtek a kis csodák. Bármit tanultunk, Andris megértette, és már nagyon korán kreatív játékával, kivételes gondolkodásával magára irányította a figyelmet. Azóta már 7 év eltelt, és még mindig együtt tanulunk. Rettentően fegyelmezett és szorgalmas fiú, aki a végsőkig harcol a célért, amit kitűz magának. Nemcsak a sakkban, a zenében is kiemelkedően tehetséges: klarinéton játszik. Emellett számos tantárgyi verseny érmes helyezéseinek birtokosa.

Nórika a Váci Mihály Iskolában kezdte a sakkjáték tanulását Neubauer Tamás bácsinál, aki nagy szeretettel és lelkesedéssel tanítja az iskola tanulóit e játékra, s amely nagy segítség az ottani edzői munkához. Nóri is nagyon tehetséges lány, korán kitűnt szorgalmával, amely azóta is kíséri a sakk tanulását. Ő is tantárgyi versenyekre jár, kézilabdázik, szívesen sportol. A megyei döntőt 100 % -kal nyerte.

Az országos diákolimpia egy nagyon izgalmas megmérettetés. Különleges hangulata van. Rengeteg szuper sakkozó a miskolci csarnokban. A legjobbak az országból. Ide eljutni szerintem nagyon nagy teljesítmény, és ezt a gyerekek is érzik.

Nóri a 20. helyen végzett a lány 2-es korcsoportban, nagy küzdelmeken van túl, minden játszmában győzelemre törekedett.  Úgy vélem jövőre ennél még jobb helyezést is el tud érni a kis hölgy, ha továbbra is szorgalmasan tanul és sikerül pontosítani játékát. Töretlen lelkesedéssel játszott és játszik, és ez nagyon fontos!

Andris 26. sorszámmal indult a 31 fős, hihetetlenül erős mezőnyben! A 12 éves fiúknál az első kiemelt 2139 élő pontszámmal rendelkezett! Az első 11 játékos 1800 értékszám feletti. Nagyon ügyesek ezek a fiúk, rettentő sokat sakkoznak, ez biztos! Andris nagy küzdő, itt is megmutatta, hogy képes túlszárnyalni saját erejét, és nagyon kemény partikban 9-ből 4,5 pontot összegyűjtve holtversenyben végzett, a 13-20. helyezettig pontegyenlőség alakult ki.

Nagyon ügyesek vagytok! Gratulálunk Nektek! Kívánjuk, hogy továbbra is örömet leljetek a játékban, szívesen tanuljátok, és ezek a szép eredmények pedig megerősítsenek Titeket, hogy jó úton jártok!

További sikereket kívánunk!

Dorina

Kategória: Hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat + 1 =