Országos Sakk Csapat Diákolimpia Szombathely, 2019. március 22-24.

Nemrég tértünk haza a döntőről a megyebajnok Váci Mihály általános iskolai csapatunkkal. Csapatunk kiváló tagjai: Bende Nóra, Kokas Hanna, Gayer Míra és Horváth Luca. Vegyes érzések. Szomorúak voltunk a verseny után. Összességében az elért helyezés úgy érzem nem tükrözi a beleadott munkát. Talán ezért. De így történt, el kell fogadni. 13. helyezést értünk el, miközben szinte az összes játszmákat a főtáblákon vívtuk, érmes helyeken is rangsoroltak, erős csapatokkal játszottunk és jó állásokat hoztunk ki, csak sajnos az utolsó 2 forduló veszteségei végett  ide csúsztunk vissza. De a hibákból tanulunk, edzésen megbeszéljük és kijavítjuk. Hiszen ezekből lehet igazán fejlődni.

Azóta sokat gondolkodtam ezen. Rá kell jönni, hogy mégis teljesítettük a feladatot. A lányok megyebajnokok ez évben maximális pontszámmal. Bejutottak a legjobbak közé. Megmutatták a küzdést. Ezt a jelenlévő szülők, tanárok, edzők látták. Sokan megdicsértek idegenek is, hogy milyen jól játszik a csapat.

diakolimpia31

A játszmák előtt fogták a csajok egymás kezét. A partikban és azon kívül is láttam az akarást,azt a nagyot, amiért az egyesületünk dolgozik. A győzelmeknél és vereségeknél is megölelték, együtt örültek vagy épp vigasztalták egymást a lányok. Sokszor,ha nem sikerült, elpityeregték magukat. Mert ők ennyire tudnak akarni.

diakolimpia25

Sokat nevettünk, jól éreztük magunkat. Rengeteg mosollyal is, nevetéssel és szeretetteli emlékekkel búcsúztuk az idei csapat diákolimpiától. Ez azért nem rossz arány. 🙂

diakolimpia16

diakolimpia11

diakolimpia01

Mi egyesületünk célja? Hogy fejlesszen, segítsen, miközben összekovácsol. Egymást segítjük, és ez olyan nagy dolog! A játék összeköt, mi pedig eldönthetjük,hogy mire használjuk. A szép élmények megmaradnak, a befektetett munka mindig megtérül. Mindig bízom benne,hogy amit nekem adott a sakk, az nekik is segít majd az életben. Egy -egy nehezebb élethelyzetben kitartásra sarkall.  Sosem adjuk fel!

diakolimpia03

Felettünk magasodik Neubauer Tamás, győrszentiváni sakkoktató társ, valamint balról jobbra: Gayer Míra, Kokas Hanna, Horváth Luca, Bende Nóri, Dorina.

Köszönet a szülőknek,akik lehetővé tették e szép élményt a csajoknak, és Tamásnak,aki végig segítője volt a lányoknak.

Gratulálunk Nektek! További sikereket kívánunk e fantasztikus lánykáknak! 🙂

Dorina

Teljes képgalériánk ITT érhető el! 

 

 

Kategória: Hírek | A közvetlen link.

2 Responses to Országos Sakk Csapat Diákolimpia Szombathely, 2019. március 22-24.

  1. Neubauer Tamás szerint:

    Minden tisztelet ezeké a gyerekeké!
    Köszönöm, hogy taníthatom őket!

  2. Kokas Péterné szerint:

    Szerencsésnek mondhatom magam második éve részt venni kiserőként családommal ezen a hétvégén Szombathelyen. A négy kislány mindegyikét személyesen ismerjük, jó érzés volt , hogy a szülők ránk merték bízni őket éjszakára. Hihetetlen lelki oldala van ennek a pár napnak. Amikor valami nem úgy sikerül ahogy szeretnék és nekünk őket vissza kell lökni oda ahová abban a pillanatban nem szeretnének visszamenni. Újra tablahoz ülni. És mi tudjuk hogy maguk miatt meg kell tenniük. Hogy elhiggyék fejben hogy képesek rá! És amikor a saját gyerkőcöd egy vereség után meghal kicsit, azt tudni kell kezelni. Mi felnőttek is sokat sírtunk, sokat nevettünk. Ezektől a lányoktól emberségből, kitartásból sokat tanulhattunk . Mindegyikükre borzasztó büszke vagyok! Míra, Nóri, Luca és az én okos kislányom Hanna a legjobbak ! Köszönöm Dorinának és Tbának azt amit ezekbe a kislanyokba beletesznek ! Örömmel csinálják amit csinálnak! És ez szülőként a minden! Két sakk között kosaraztak, ahogy most, egy héttel a verseny után két kosár között sakkoztak …. Szerintem ez szülőként a legmegnyugtatobb. Ahogy Tbá mondaná „embereket nevelünk” köszönünk mindent!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − kettő =