Korcsoportos Országos Bajnokság Tapolca – 2020.08.15-19.

Mint a mesében: 3 tanítvánnyal elindultunk az 5 napos Országos Korcsoportos Bajnokságra. De mi előzte ezt meg? 

A karantén az Arrabona csapatánál SAKK tanulással telt. A gyerekek online interaktív órákon vettek részt, jó hangulatban töltöttük a tanulási időt és úgy tűnt, sokat profitálnak ezekből. Online Sakkversenyeket elkezdtek mások és mi is szervezni, az ezeken való gyakorlás is fontos alapkőnek bizonyult! Nyári Sakktábori felkészítő napok és nyári versenyek előzték meg a szép szereplést.

Ezek után elindultunk augusztus 15-én Ferenczy Nórival, Molnár Bendegúzzal és Illés-Nagy Nórival az országos döntőre. Az első napon még a gyerekek szülei is velünk voltak. Aztán saját szüleimhez a 3 gyermek és én beköltöztünk 5 napra. Sakkoztunk, nevettünk, kacsákat etettünk, Balcsiztunk és finiket ettünk… Ezúton is köszönöm szüleimnek a sok segítséget! A képen anyukám szerepel, akit nagyon megszerettek a gyerekek. 🙂 

Az első forduló izgalmai a fotón: a terembe senki nem mehetett be, viszont online közvetítés volt az első táblákon, így tudtuk nézni telefonról/laptopról a játszmákat. Ferenczy Nóri szüleivel rágjuk a körmünket!

Több órás játék is sikerült: a gyerekek beleadták, amit tudtak! Két szép győzelmet kiragadunk:

Délelőtt és délután is egy forduló volt csak! De így is elég szorosnak éreztem a napirendet. Vajon miért? Lentebb bemutatom, mennyi minden történt nap, mint nap!


Ferenczy Nóri játszma előtt mosolyog / fehér csíkos pólóban/ (Arrabona Sakkiskola KSE)


Ritkán látni ilyen komolynak a hölgyet: Illés-Nagy Nóri készül fejben már a partira /pillangós ruhában/ (Arrabona Sakkiskola KSE)


Egy kis csokoládé parti előtt anyukáméktól, hogy jobban menjen! Molnár Bendegúz a fiúk mezőnyében a játék előtt (Arrabona Sakkiskola KSE)

A fordulók eredményei változatosan alakultak. Bendi most gyengébb formában indult a versenyen, ez meg is látszott, sokat beszélgettünk vele erről. Fontos,hogy ne keseredjen el ilyenkor a versenyző, ha nem sikerül hozni az eredményt, hanem kitartóan vigye végig a versenyt! Hiszen ebből is tanulunk!

Két Nórikánk pedig először játszott fide versenyen és mégis elkapták a fonalat! Egyre több pontot gyűjtöttek! Nagyon jó volt a gyerekek sakk-szeretetét látni! Fordulók után együtt örültünk vagy vigasztaltuk egymást!

 

És persze 5 napig sok jó dolog történt még a festői Tapolca városában, az ott készült képek  a KÉPGALÉRIÁBAN megtekinthetők. 

Végül következzenek a zárónap eseményei:

A két Nórikánk egymással játszott az első táblán. Hatalmas izgalmak közepette lett döntetlen a játszma! Benne volt egy 4.-5. helyes és egy 1.-6. helyes szereplés is. Így Illés –Nagy Nóra bronzérmes lett, Ferenczy Nóra a szintén gyönyörű 5. helyen zárt! Bendegúznak sikerült partit nyernie, így 29. helyen végzett.

Utolsó fordulóban a két Nórika Arrabona Sakkiskola történelmet ír: az Országos Bajnokságon az első táblán küzdenek! Eddig országos legjobb eredményünk Bakos Hunor országos óvodás ezüstérme és diákolimpiai 6. helye, valamint Börzsei Andris 6. helyezése volt, akik azóta is szorgalmukkal, lelkesedésükkel és kitartásukkal példaképek mindannyiunknak! Valamint Molnár Liza Dorottya, aki 5 éves kora óta töretlenül sakkozik szintén hatalmas szorgalommal és korosztályában mindig a legjobb tíz között jegyzik nevét!


A lányokkal Illés-Nagy Nóri anyukája látható, valamint Bendi, Nórikák és Dorina a következő fotón. 🙂

Gratulálunk a Gyerekeknek és azok Szüleinek, akik segítik a tanulásukat!! Nélkületek nem menne! 🙂 További sikereket kívánunk Nektek!

Üdvözlettel:
Dorina

Kategória: Hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × kettő =