Nyári beszámoló, Balatonlelle – 2019

Vannak, akik ezen a nyáron sem pihentek! Az agytekervények mozognak, felpörögnek és a legkitartóbbak a 8 napig tartó Országos Korcsoportos Bajnokságon is megmérettették magukat! Így tette ezt Molnár Liza Dorottya is, aki már számos versenyen bizonyított! Liza szorgalma elképesztő, tanulmányi versenyeit sorra nyeri, néptáncol, gitározik, rengeteget olvas, országos matematika versenyekre jár, és e mellett még a sakkra is jut ideje.

Liza Dorina néninél kezdte a sakk tanulását, majd a Győri Bástya sakkegyesületben került a felnőtt csapatba, hogy ott kamatoztassa tudását, lelkiismeretes edzője Farkas Gyula fide mester volt, most pedig Vertetics Attila nemzetközi mester foglalkozik vele. S újra feljebb lépett: a Győri Elektromos női sakkversenyzőjeként az NB1./b- osztályában játszik az idei szezonban-  újra felnőttek között.

Példaértékű a kitartása, nem fél a kudarctól. Bár a sok elfoglaltság a sakktól is vesz el időt, mégis az országos versenyen is a legjobbak között játszott. Bár kicsit lehetett volna több ismét a szerencse, de ami késik nem múlik! Jövőre drukkolunk az éremért! A több mint egy héten át zajló versenyben, ahol a játszmákra 5 óra gondolkodási időt kapnak a fiatalok, Liza a korcsoportjában az okleveles 8. helyet szerezte meg.

Gratulálunk a fiatal hölgynek! Így tovább!


 

 

Kategória: Hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + 12 =