Országos Sakk Diákolimpia Egyéni Döntő – Miskolc, 2018.03.28-30

A tavaszi szünetben került megrendezésre az Országos Sakk Diákolimpia Egyéni Döntője. Egyesületünkből öt gyermek vívta ki a megyei diákolimpia bajnoki címeivel az indulás jogát. Nagyon sajnáltuk, hogy Molnár Liza nem tudott eljönni, de reméljük, hogy jövőre jobban alakulnak majd a dolgok és egy szép szereplés elfeledteti a kimaradt országos versenyt. A kis bajnokaink pedig, akik szereplői voltak a nagy eseménynek: Börzsei András, Tédi Bálint, Bende Nóra, Molnár Bendegúz.

Miskolcon egy hatalmas sportcsarnokban folytak idén is a küzdelmek. Ez mindig fantasztikus élmény! Amatőr és versenyző kategóriákban mérték össze erejüket a bátor versenyzők.

Első napon 6 fordulót játszottak a gyerekek, változó sikerekkel. Úgy vélem, aki ide eljutott, bármely apró győzelemnek is nagyon örülhet. De ezek a győzelmek nem voltak ám aprók! Nórika az első nap végén 2 ponttal, Bálint 2,5 ponttal, Bendegúz 3 ponttal és Andris 3,5 ponttal várta a következő napi folytatást. A befejező szakasz nagyon jól sikerült, hatalmas hajrával Bálint 3ból 2 pontot még összegyűjtött, így összességében 4,5 ponttal végzett; Bendegúz is 2 győzelmet zsebelt be, így csodás 5 ponttal zárt, Nórika szintén hihetetlen hajrával 3ból 3-at nyert, így neki is 5 pontja lett, valamint Andris a bivaly erős csoportban még hozott két győzelmet, így 5,5 ponttal zárta a versenyt!

Börzsei András

Andris fantasztikus srác. Ovis kora óta sakkozik kitartással, lelkesedéssel. Nagy öröm ezt látni! Az utóbbi hónapokban kiemelkedő sikereket ért el a felnőtt megyebajnokságban is: hosszú játszmákban a felnőttek között győzelmeket győzelmekre halmozott, aztán a diákolimpián rapid játszmákban a legerősebb, értékszámos kategóriában 100%-os teljesítménnyel lett bajnok! Az országos döntőn az „elvárás” bár nem szeretem ezt a szót, mondjuk inkább, hogy a kívánságunk Andris tekintetében a mezőny első fele lett volna, a hőn áhított cél, amit csak halkan reméltünk, az első 10-be való jutás. A döntő első versenynapja is jól sikerült, a második pedig nem remélt sikerrel zárult. Az utolsó fordulóbeli győzelem után éreztük, hogy ebből egy jó helyezés lett. Nagy izgalmak közepette ültünk Andrissal a folyosón, ahol vártuk, hogy végre hozza a bíró az ő csoportja végeredményét is. Amikor meglátta, hogy 6. helyezett lett, felsikoltott örömében! Az első nyolc kapott csak oklevelet, így Andrisunk díjazott lett! Másnak talán csak az érem számít, és talán az sem ekkora öröm. Nekünk viszont ez nagy eredmény! Sok-sok munka gyümölcse. A 15. helyre rangsorolt Andrisunk tehát 6. helyen zárt. Fantasztikus! Csak gratulálni tudunk!

Tédi Bálint

Bálint is megmutatta, hogy tud ő, ha akar! Szép győzelmei igazolták, hogy milyen tehetséges sakkozó. Bálint nagyon sikerorientált, sokszor igen elkeseredett, ha nem sikerült egy-egy parti, és úgy nehéz a következő játszmában mindent beleadni. A végére egy nagy hajrá sikerült, és az eredetileg 25. helyre rangsorolt fiú 19.helyen végzett. Minden jót, még sok legalább ennyire jó eredményt kívánunk Bálintnak! Gratulálunk!
Értékszámos fiú 2. korcsoport végeredmény ITT található! 

Molnár Bendegúz

Bendegúz még sosem vett részt országos döntőn, ez volt élete első ilyen megmérettetése. Nagyon sokat készült, versenyzett a versenyt megelőző időszakban. A sok tanulás meg is hozta gyümölcsét. Bendegúzt egy hajszál választotta el az utolsó napon a harmadik győzelemtől és így 6 pontja lett volna, ha ez sikerült volna, akkor 4.helyet érünk el Vele. Az utolsó fordulóban a csoport ezüstérmesével mérték össze erejüket, hosszú küzdelem volt, de sajnos most nem sikerült a bravúr, így 5 ponttal a 9. helyet szerezte meg. Reméljük jövőre is megyebajnokként eljut ide, és megmutatja, még mi mindenre képes! Gratulálunk Bendi!
Amatőr fiú 1. korcsoport végeredmény ITT található! 

Bende Nóra

Nórinak szintén ez volt élete első országos döntője. A kis hölgyre nagyon büszkék vagyunk, hisz szorgalma példaértékű! Bármely feladatot kap, hihetetlen kitartással igyekszik azt megoldani, és tette is ezt az elmúlt időszakban. Feladványkönyveket oldott, sok száz példát sikerrel vett át. Ugyan csak heti egyszer járt edzésre, mégis szorgalma idáig eljuttatta! Az első nap is örült két győzelmének, a második nap pedig egy csodás álom lett: minden játszmában győzött, így 11., holtversenyes 8. helyen végzett! Gratulálunk kis hölgy! Szép volt, Nóri!
Amatőr lány 2. korcsoport végeredmény ITT található! 

Az Arrabona Sakkiskola gratulál tanítványainak! Képgalériánk ITT érhető el! 

Kategória: Hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − 12 =