Ság-hegy Kupa, Celldömölk – A főverseny beszámolója! 2018.05.12.

A hétvégén zajlott az országszerte nagy népszerűségnek örvendő Ság- hegy Kupa rapid sakkverseny. Idén is indultunk, és ismét rengeteg tapasztalattal gazdagodtunk. Mindezek mellett úgy hiszem nagy sikereket könyvelhetünk el, de beszéljenek az eredmények. A verseny felnőtt és gyermek kategóriákban zajlott.

Egyesületünk alelnöke, Vertetics Attila a főversenyben a felnőttek között veretlenül bajnok lett!

Ez alkalomból olvashatjátok lentebb Vele készített interjúnkat!

-Attila, mesélj, mit gondoltál még a verseny előtt?

-Mindig nagyon várom ezt a versenyt, mert a sok résztvevő miatt nagyon jó a hangulat, és több régi ismerősével is találkozhat az ember. A kezdés előtt úgy gondoltam, hogy tagja vagyok annak a 3 személynek, akiknek a legnagyobb esélye van a végső győzelemre, de ez könnyen felborulhat a kiegyensúlyozott mezőny miatt.

-Hogyan alakultak a versenybeli játszmáid?

-Az első 3 bemelegítő fordulóban meglepetésemre a 2 fő riválisom elhullajtott 1-1 pontot, így nyugodtan várhattam a folytatást. Az 5. fordulót követően már egyedül álltam az élen, mivel viszonylag simán sikerült legyőznöm megmaradt holtversenyes társamat. A 6. fordulóban jött az első rangadóm, amit nagy csatában megnyertem. Sokat számított, hogy a vezetésem tudatában nem kellett kockáztatnom, míg ellenfelem mindenáron a győzelemre törekedett, és a kelleténél több rizikót vállalt. A következő fordulóban a másik nagy riválisom várt rám. Ebben a partiban is a biztonságot tűztem ki elsődleges célnak, de az események váratlan fordulatot vettek. Ellenfelem már a nyitásban hatalmasat hibázott, így könnyedén gyűjtöttem be a pontot. A 8. körben némi bizonytalankodás után bebiztosítottam az 1. helyemet.

-Minden versenyző álma győztesként leülni az utolsó fordulóra. J Ha jól tudom, a maximális pontszámot még ezen a versenyen senkinek sem sikerült elérnie, ugye?

-Igen, az utolsó fordulóban azzal a tudattal ülhettem asztalhoz, hogyha most is sikerül győznöm, akkor a verseny történetében elsőként zárok 100%-os eredménnyel. Ez végül meg is valósult, és így összességében negyedszer állhattam fel a dobogó legfelső fokára.

-Gondolom nagy öröm ez számodra, és elismeréssel gratuláltak Neked fidemester, nemzetközi mester sakkozók! Természetesen ez hatalmas dolog, és az sem utolsó, hogy egyesületünk tanítványai felnéznek Rád, és szeretnének hasonlítani is majd!

Attila, nagyon gratulálunk Neked, további sikereket kívánunk!

Kategória: Hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × öt =